БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ


Експерт: И Хърватия въведе еврото, нямаше спекулативни бумове

0 3286 09.08.2024
Експерт: И Хърватия въведе еврото, нямаше спекулативни бумове
Деян Василев

Парламентът прие правилата, по които ще заменяме левовете с евро. Въпреки че страната ни все още не е изпълнила критериите за членство в Еврозоната, вече е ясно как ще протече замяната на лева с евро.Темата коментират председателят на сдружение “Институт на дипломираните финансови консултанти" Преслав Китипов и финансовият консултант Деян Василев в студиото на „Твоят ден”по NOVA NEWS.


„По отношение на нас като потребители, законът е много важен, тъй като регламентира как ние ще се ориентираме в обстановката на приемане на еврото, като изписването на цените и колко време ще можем да обменяме левовете към евро”, каза Китипов.



„Очаква се до края на тази година инфлацията в България да се нормализира. Въпреки невъзможността да се сформира редовно правителство, България се готви технически за превалутирането от много години”, смята Василев.

 

„За мен най-интересно е, че въпреки политическата обстановка, икономиката си върви. За такава техническа стъпка институциите могат да си работят нормално”, добави той.

 

"Наскоро еврото бе въведено и в Хърватия, нямаше спекулативни бумове", посочи още той.

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама