НОВИНИ


Тръмп твърди, че Иран стои зад кибернападение срещу президентската му кампания

4 2457 11.08.2024
Тръмп твърди, че Иран стои зад кибернападение срещу президентската му кампания
Бившият стопанин на Белия дом Доналд Тръмп БГНЕС

Предизборният щаб на кандидата за президент на САЩ Доналд Тръмп обяви днес, че някои от вътрешните му комуникации са били хакнати, и обвини за кибернападението Иран, съобщи Ройтерс.


От екипа на бившия стопанин на Белия дом не представиха преки доказателства за твърденията си, но припомниха враждебността между предишния американски президент и Техеран в миналото.

 

От предизборния щаб на Тръмп излязоха с това изявление, след като новинарският сайт "Политико" информира, че е започнал да получава от анонимен акаунт имейли с вътрешни документи на кампанията на републиканеца.



"Тези документи са получени незаконно от враждебни към Съединените щати чуждестранни източници, планиращи да се намесят в изборите през 2024 г. и да всеят хаос в нашия демократичен процес", се посочва в текста.

 

От екипа на експрезидента цитираха съобщение от вчера на служители на "Майкрософт" (Microsoft), че свързани с иранските власти хакери са се опитали през юни да проникнат в профила на високопоставен представител на предизборен щаб в САЩ. От американския софтуерен гигант не споделиха самоличността на въпросния човек.

 

"Иранците знаят, че президентът Тръмп ще спре тяхното царство на терора точно както направи през първите си четири години в Белия дом", отбелязаха още от щаба на републиканеца.



Като държавен глава на САЩ в периода 2017-2021 г. Тръмп имаше обтегнати отношения с Иран, припомня Ройтерс. През 2018 г. републиканецът изтегли Съединените щати от международното споразумение за иранската ядрена програма, а две години по-късно американските въоръжени сили убиха при атака с дрон в Ирак висшия ирански военен Касем Солеймани.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама