НОВИНИ


Асен Агов: Президентът е отговорен за дипломатите - агенти

35 6586 21.12.2010
Асен Агов: Президентът е отговорен за дипломатите - агенти
Асен Агов

Президентът е назначил дипломатите като е знаел много добре, че това са хора, свързани с ДС. Затова той носи основната отговорност.




Президентът е назначил дипломатите като е знаел много добре, че това са хора, свързани с ДС. Затова той носи основната отговорност. Първанов не може да бяга от нея. Това заяви в сутрешния блок на БТВ Асен Агов - депутат от ДСБ. Първанов направи така, че всички тези хора от ДС да виреят в държавата. 45% от лицата, наградени с орден „Стара планина", допълни Агов.

Ще подкрепим всички действия на парламента и правителството, за това да бъде решен този въпрос, категоричен бе депутатът от ДСБ. Разузнавателните служби на свободния свят са под демократичен контрол, а ДС е служила за репресии върху хората, допълни той.

Не трябваше да отваряме досиетата на посланиците. Ще съсипем външната политика, категоричен бе Антон Кутев - депутат от Коалиция за България. Оттук нататък ще настояваме за два принципа - единият е лустрация докрай, а другият - да се види кой е бил доносникът и кой е бил полезен. Каква е разликата между Божидар Димитров и Ваньо Танов, запита Кутев. Според него, един от проблемите в случая е, че не правим разлика между ченгета и доносници. Втори проблем - ще махнем 28 посланика и ще назначим 28 калинки, добави депутатът.

Трябва да се промени начина на назначаване. Законът изискваше отварянето на тези досиета, но следващите действия трябва да са внимателни, смята Кутев.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама