НОВИНИ


Биляна Петрова за предсрочното си освобождаване от затвора: Не мога да повярвам, още съм напрегната

4 19724 12.08.2024
Биляна Петрова за предсрочното си освобождаване от затвора: Не мога да повярвам, още съм напрегната
Биляна Петрова (вдясно) БГНЕС

"Изненадана съм, не очаквах да ме пуснат предсрочно от затвора." Това заяви Биляна Петрова, която беше освободена 11 месеца преди излежаването на 5- годишната присъда за получаване на подкуп.


Няма да наруша условията на предсрочното освобождаване, категорична бе тя. Петрова беше освободена от следствения арест в Бургас в 17.00 часа днес. 

 

След като Апелативния съд в Бургас потвърди решението на ОС в Сливен за предсрочно освобождаване на Биляна Петрова, тя излезе от следствения арест екзалтирана:



"Не мога да повярвам, още съм напрегната. Много се радвам, че всичко приключи. Това е огромно изпитание - престоят в женски затвор. Не знам как е в мъжките затвори, но в женски затвор е огромно изпитание. Разказите за казармата, които съм слушала, са като "санаториум" в сравнение с дисциплината в женския затвор. Трудно ми е да повярвам, но съм щастлива и искам да върна живота си обратно отпреди кметуването".

 

Петрова коментира и причините, според нея, прокуратурата да внесе протест срещу решението на съда за предсрочно освобождаване:

 

"Обяснявам си го, защото самата аз навремето отказах да лъжесвидетелствам срещу Иванчева и провалих на бившия главен прокурор идеята за бърз процес. И тези заплахи не ги крия, винаги съм ги получавал oт деня на ареста и след ареста. Така че това беше очаквана линия на поведение", посочи тя, цитирана от БНР.



Една от причините за предсрочното освобождаване е влошеното здравословно състояние:

 

"Това е счупен тас и гръбначен стълб. Развила съм много тежка остеопороза".

 

Платих висока цена, загубих майка си, сега се надявам да освободят и Десислава Иванчева, каза още Петрова.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама