НОВИНИ


62% от германците смятат, че лявоцентристката коалиция на Шолц се справя зле с работата си

0 2305 15.08.2024
62% от германците смятат, че лявоцентристката коалиция на Шолц се справя зле с работата си
Германският федерален канцлер Олаф Шолц БГНЕС

Мнозинството германци са недоволни от работата на правителството и федералния канцлер Олаф Шолц, демонстрират резултатите от социологическо проучване, цитирано от ДПА.


Според изследването сред имащите право на глас 62% от тях смятат, че лявоцентристката коалиция се справя зле с работата си.

 

Същевременно 58% от анкетираните посочват, че са недоволни от канцлера и изтъкват липсата на лидерство. Около 76% от участниците в представителното проучване са отбелязали, че Шолц не е показал лидерски качества през последните седмици.



Правителството на Германия, ръководено от Социалдемократическата партия е на Шолц заедно със „Зелените“ и Свободната демократическа партия, има нисък рейтинг.

 

Наскоро медиите отразиха широко вътрешния спор в кабинета относно бюджета на финансовия министър Кристиан Линднер. От проучването стана ясно, че 35% от респондентите смятат Свободната демократическа партия за причина за спора.

 

Точно толкова обаче обвиняват в еднаква степен Социалдемократическата партия, Свободната демократическа партия и „Зелените“.



Въпреки разногласията, 74% от анкетираните са на мнение, че коалицията ще се запази до следващите избори, които ще се произведат през 2025 г.

 

За целите на представителното проучване колектив за изследване на изборните нагласи в Манхайм е анкетирал 1334 души по телефона и онлайн от 12 до 14 август, поясни ДПА.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама