НОВИНИ


ЦАХАЛ призова за нови евакуации от райони в южната и централната част на ивицата Газа

0 2280 16.08.2024
ЦАХАЛ призова за нови евакуации от райони в южната и централната част на ивицата Газа
БГНЕС

Израелските сили за отбрана (ЦАХАЛ) днес наредиха нови евакуации от райони в южната и централната част от ивицата Газа, които по-рано бяха обявени за хуманитарни зони. Армията твърди, че тези места се използвали от радикалното терористично формирование Хамас за минометни и ракетни обстрели към Израел, съобщи Ройтерс.


ЦАХАЛ информира, че е изпратило листовки и текстови съобщения с предупреждения в районите северно от град Хан Юнис и в източната част на Деир ел Балах, където десетки хиляди хора се укриват от боевете, водени в другите части на Газа.

 

„Предварителното предупреждение към цивилните се издава, за да се намалят щетите за цивилното население и да му се позволи да стои далеч от бойните действия“, се отбелязва в изявление на Израелските сили за отбрана.



По-рано ЦАХАЛ посочи, че вчера е поразил район в Хан Юнис, откъдето са се изстрелвали ракети към селището Кисуфим. Намерени са оръжия като ръчни ракетни установки и експлозиви.

 

Настоящите предупреждения за евакуация се издават, докато преговарящите в Доха се очаква да се съберат за втори ден на разговори, целящи постигане на споразумение за прекратяване на боевете в Газа и завръщането на държаните в Газа израелски и чуждестранни заложници.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама