НОВИНИ


Украйна укрепва позициите си в руската Курска област

14 5218 17.08.2024
Украйна укрепва позициите си в руската Курска област

Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че силите му „укрепват“ позициите си в руската Курска област, където Киев провежда мащабна сухопътна офанзива.


Коментарите му идват ден, след като руски официални лица обвиниха Украйна, че е разрушила ключов мост над река Сейм, която пресича граничния регион, докато Киев се опитва да наруши придвижването на войските на Москва в района.

 

Главнокомандващият украинската армия Олександър Сирски „докладва за укрепването на позициите на нашите сили в Курска област и разширяването на стабилизираната територия“, заяви Зеленски в публикация в Телеграм.

 

„От тази сутрин попълнихме обменния фонд за нашата страна“, каза Зеленски, визирайки руските войници, които Украйна е пленила, за да бъдат използвани в бъдещи размени на пленници.





„Благодаря на всички войници и командири, които вземат руски войници в плен и по този начин приближават освобождаването на нашите войници и цивилни, държани от Русия“, каза Зеленски.

 

Украинската армия започна изненадващата си офанзива в Русия на 6 август, като твърди, че е превзела няколко десетки села в най-голямата трансгранична атака на руска територия от Втората световна война насам.

 

Отделно Зеленски заяви, че ситуацията на източния фронт край градовете Покровск и Торецк е „под контрол“, след като Русия съобщи, че през последните седмици е извършила редица настъпления към тях.

„(През последното денонощие) имаше десетки руски атаки срещу нашите позиции. Но нашите войници и части унищожат окупатора и да отблъснат атаките“, заяви Зеленски. 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама