НОВИНИ


"Тракия" днес - гонка с мигранти, един загинал, много ранени. И общо 16 тежки пътни инцидента за 24 часа

2 2738 18.08.2024

Един човек загина, а няколко са ранени при катастрофи в неделя – 18 август.


Мъж загина, а осем души са ранени при челен сблъсък между лек автомобил и на пътя Ямбол-Сливен. По първоначални данни лекият автомобил, управляван от 49-годишен мъж, е навлязъл в насрещната лента без видима причина.



При инцидента шофьорът е загинал на място. Осемте пътници от буса са транспортирани за преглед и лечение в болниците в Ямбол и в Сливен. Те са с различни наранявания. Една от пътничките е с опасност за живота.

 

Катастрофа с пострадало дете стана и на главен път София-Варна, в района на село Български извор, община Тетевен. Там са се ударили два леки автомобила. Пострадало е семейство от едната кола, пътувало с двете си деца – на шест и осем години.

 

С по-тежки наранявания е по-голямото дете, което е транспортирано към лечебно заведение в Плевен, другото дете и родителите са прегледани в ловешката болница и освободени за домашно лечение.

 

Автомобил, в който са открити осем нелегални мигранти, катастрофира на автомагистрала „Тракия“, а водачът избяга.

 

Общо 16 са тежките пътни инциденти в страната през изминалото денонощие, съобщи БТА. Пострадали са 20 души, но няма загинали.



От МВР съобщават също така, че са проверени общо 12 432 моторни превозни средства в цялата страна. Съставени са 3620 фиша и 676 акта за установени административни нарушения.

 

В рамките на последното денонощие са установени общо 28 водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол, както и 11 души, които са седнали зад волана след употребата на наркотици.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама