НОВИНИ


Кожарева със сигнал до Сарафов за оказван върху нея натиск да не назначава Калин Стоянов за силов министър

23 3666 19.08.2024
Кожарева със сигнал до Сарафов за оказван върху нея натиск да не назначава Калин Стоянов за силов министър
Горица Грънчарова-Кожарева БГНЕС

Неуспелият кандидат за служебен министър-председател Горица Грънчарова-Кожарева обяви пред журналисти, че подава сигнал до главния прокурор Борислав Сарафов.


Причината – оказван ѝ е натиск за това Калин Стоянов да не фигурира като служебен вътрешен министър в предложения от нея кабинет, който по-рано днес не бе одобрен от държавния глава, именно защото МВР остава в ръцете на Стоянов.

 

На "Дондуков" 2, пред сградата на президентството, Кожарева посочи, че натискът върху нея е бил политически, но отказа да предостави по-подробна информация колко души са я притискали и от коя партия.



"Имаше определен натиск кой да бъде и кой да не бъде", каза тя и уточни: "Ще отида до главния прокурор и с всичките факти, с които разполагам ще му ги дам".

 

Междувременно служители на реда се събраха на „Дондуков” 2, за да демонстрират солидарност със силовия министър. Там беше и самият Стоянов, който бе категоричен, че няма да отстъпи.



„Това е поредният момент, в който се прави опит за овладяване на системата на МВР. Ще излязат верни слуховете, че ПП-ДБ чрез президента ще направи всичко възможно да не остана на поста вътрешен министър. Изборният резултат на която и да е политическа сила не зависи от МВР, а от убедителността, посланията и приоритетите на политическите лидери, както и от много други факти и обстоятелства, които не зависят от министерството”, отбеляза Стоянов.

 

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама