НОВИНИ


Американското разузнаване разкри: Иран стои зад хакерската атака срещу щаба на Тръмп

1 2665 20.08.2024
Американското разузнаване разкри: Иран стои зад хакерската атака срещу щаба на Тръмп
БГНЕС

Представители на американското разузнаване посочиха, че Иран стои зад хакерската атака срещу щаба на кандидата на Републиканската партия за президент Доналд Тръмп.


В съвместното изявление на ФБР и още няколко агенции, свързани с киберсигурността, се изтъква, че Техеран е отговорен и за опитите за проникване в щаба на вицепрезидента Камала Харис, която се очаква да получи номинацията на Демократическата партия за изборите през ноември.



Представителите твърдят, целта на Ислямската република е не само всяването на разногласия, но и осъществяване на влияние върху вота. Причината е, че той е от ключово значение за иранската страна, предвид последиците, които може да има по въпроси, свързани с националните ѝ интереси в сферата на сигурността.

 

Преди десетина дни от щаба на Тръмп алармираха, че са били обект на хакерска атака. В резултат на нея вътрешни материали са попаднали у журналисти, които обаче са се съгласили да не ги публикуват.



Преди дни пък от кампанията на Камала Харис пък обявиха, че по-рано ФБР са се свързали с тях заради опити за проникване.

 

От екипа ѝ тогава отбелязаха, че са предприели радикални мерки за киберзащита и нямат информация за какъвто и да било пробив в сигурността. 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама