НОВИНИ


Борисов поиска оставката на Калин Стоянов. Зове да идем на избори по "най-бързия начин"

23 3285 20.08.2024
Борисов поиска оставката на Калин Стоянов. Зове да идем на избори по
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов БГНЕС

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов поиска оставката на вътрешния министър Калин Стоянов на брифинг.


"Вчера видях недопустими действия. Вътрешен министър с вдигнат юмрук пред президентството – недопустимо", категоричен бе той.

 

"Защитавах Калин Стоянов. Когато с Кирил Петков правихме сглобката, търсехме професионално лице. Съгласих се с Калин Стоянов, защото беше назначен в ГДБОП. Когато говорих със Стоянов, той ми каза, че иска да си служи в ГДБОП. Категорично от ГЕРБ настояваме Калин Стоянов да бъде освободен. Това не е вътрешен министър, равноотдалечен, който да прави избори", допълни партийният лидер.



Борисов смята, че Горица Кожарева е постъпила прибързано. 

 

"Трябваше да подаде друго име. Не може държавата да става заложник на вътрешен министър. Като премиер съм давал пример със смени на вътрешни министри – не един или двама. На ГЕРБ вътрешният министър не ни пречи. Бяхме арестувани, репресирани. Не сме забравили", каза още той.

 

"Призовавам президента Радев да намерят с Главчев формула и да отстранят Калин Стоянов. Да изберат приемлива фигура, за да може по най-бързия начин да отидем на избори", настоя лидерът на ГЕРБ.



Относно поканата на ПП-ДБ да се попълни т.нар. "домова книга", Борисов бе категоричен, че няма да участва в нея: "Няма такова нещо като равноотдалечен премиер".


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама