НОВИНИ


„Сърцата ни болят". Откриха телата на шестима израелски заложници в Газа

0 2363 20.08.2024
„Сърцата ни болят
БГНЕС

Телата на шест израелски заложници бяха открити в Газа по време на военна операция в Хан Юнис през нощта, съобщиха израелските власти във вторник.


В съвместно съобщение Израелските отбранителни сили (IDF) и Израелската агенция за сигурност (ISA) посочиха, че жертвите са разпознати  Йорам Мецгер, Александър Дансиг, Авраам Мъндър, Хаим Пери, Надав Попълуел и Ягев Бухщаб.

 

Всички, освен Мъндър, бяха обявени за мъртви през последните месеци от израелската армия.

 

Израелският премиер Бенямин Нетаняху потвърди, че заложниците са били държани от „Хамас“ и благодари на участващите в операцията за „тяхната смелост и решителни действия“.

„Сърцата ни болят за ужасната загуба“, каза още той.





Министърът на отбраната на Израел Йоав Галант каза, че  ISA и IDF са влезли в тунели на Хамас в „сложна операция“ за извличане на телата на заложниците. „Ще продължим да работим за постигане на целите на тази война – връщане на заложниците в Израел и разгрома на „Хамас“, написа Галант на X.

 

Съпругата, дъщерята и внукът на Мъндър бяха освободени по-рано при временното примирие между Израел и „Хамас“ през ноември. Синът му беше убит по време на нападението.

 

В момента 109 израелски заложници са държани в Газа, за 36 от тях се смята, че са мъртви, сочат данните на пресслужбата на израелското правителство.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама