НОВИНИ


Индийският премиер пристигна в Полша преди очакваното му посещение в Украйна

3 2406 21.08.2024
Индийският премиер пристигна в Полша преди очакваното му посещение в Украйна
Индийският министър-председател Нарендра Моди БГНЕС

Индийският министър-председател Нарендра Моди кацна във Варшава преди много очакваното му посещение в Украйна. Той първо ще направи официална визита в Полша, а след това ще пътува до Киев, където се очаква да пристигне в петък.


За това информира Би Би Си.

 

Въздушното пространство на Украйна е затворено от февруари 2022 г. и множество чуждестранни лидери, които са пътували до там от началото на войната, се придвижват по суша, обикновено с влак.



Индия се откроява със своята амбивалентна позиция за войната в Украйна. Тя не осъди руската агресия срещу Украйна, стана един от основните вносители на руски петрол, а Моди се срещна няколко пъти с руския лидер Владимир Путин. Той многократно се е изказвал, дори публично и в присъствието на Путин, за "мир" и против "война", но не уточнява кои условия на мир смята за предпочитани.

 

На юнската среща на върха за мир в Швейцария Индия отказа да подпише заключителното комюнике, въпреки че то изрично включваше само онези украински искания, които никой в ​​света не отхвърля фундаментално - освобождаване на пленниците, продоволствена сигурност и радиационна безопасност.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама