НОВИНИ


20 леви формации около БСП ще се явяват заедно на изборите

4 2435 24.08.2024
20 леви формации около БСП ще се явяват заедно на изборите
Атанас Зафиров

До края на следващата седмица над 20 леви формации ще подпишат коалиционно споразумение за общо явяване на предстоящите избори за 51-во Народно събрание. Това каза за БНР изпълняващият длъжността председател на БСП Атанас Зафиров, след като участва в заседанието на Националния съвет на партия "Българска социалдемокрация - Евролевица".


Два са вариантите, обсъждани до момента, за име на широката лявоцентристка коалиция - "Коалиция за България" и "БСП - Обединена левица".



Зафиров каза, че още е рано да се говори за формиране на депутатски листи. Те ще бъдат подредени по ясно разписан коалиционен механизъм, който ще бъде съгласуван с всички партии в лявото обединение:

 

"Вече сме напреднали много на етап подписване на коалиционно споразумение, последни уточнения за състава на коалицията. До момента са 20 политически субекта, водят се разговори с още няколко партии от ляво и ляво център политическо пространство. Въпросът с името все още не е уточнен, а следващия вторник е последното заседание на Изпълнителното бюро, на което ще вземем окончателно решение, което да предложим на нашите коалиционни партньори да бъде обсъден в коалиционен формат в рамките на няколко дни и се надявам до края на следващата седмица да успеем да подпишем самото споразумение. Очакваме до края на август да подпишем това споразумение. Времето е точно разчетено съобразно графика за предстоящите парламентарни избори", посочи Зафиров.

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама