НОВИНИ


Нетаняху: Израел не е казал последната си дума с ударите, които нанесе в Южен Ливан

1 2417 25.08.2024
Нетаняху: Израел не е казал последната си дума с ударите, които нанесе в Южен Ливан
Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху БГНЕС

Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху предупреди днес, че Израел "не е казал последната си дума" с ударите, които нанесе рано тази сутрин в Южен Ливан, за да предотврати мащабна атака от страна на шиитското движение Хизбула.


Това съобщи Франс прес.

 

"Преди три седмици елиминирахме неговия главнокомандващ (на движението Хизбула), а днес осуетихме плана му за нападение", категоричен бе Нетаняху, цитиран от канцеларията си, в началото на правителствено съвещание след атаката, извършена от Хизбула в отговор на убийството на един от висшите му военни лидери Фуад Шукр при израелски удар в южните покрайнини на Бейрут на 30 юли.



Премиерът подчерта, че страната му е предприела превантивни действия срещу подкрепяната от Иран групировка Хизбула и че израелската противовъздушна отбрана е прехванала всички дронове, изпратени срещу стратегическа мишена в централната част на страната, отбелязва Ройтерс.

 

Лидерите на Хизбула и Иран трябва да знаят, че отговорът ни е "още една стъпка към промяна на ситуацията в северната част на страната и безопасното връщане на нашите граждани по домовете им" и че "това не е краят на тази история", каза още Нетаняху.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама