НОВИНИ


Шолц обеща да засили депортациите и да намали нелегалната миграция по време на посещение в Солинген

3 2368 26.08.2024
Шолц обеща да засили депортациите и да намали нелегалната миграция по време на посещение в Солинген
Германският федерален канцлер Олаф Шолц БГНЕС

Германският федерален канцлер Олаф Шолц обеща да засили депортациите и да намали нелегалната миграция по време на посещение в град Солинген, информира Ройтерс.


Припомняме, че там миналата седмица мъж уби с нож трима души.

 


Германският лидер квалифицира нападението като "тероризъм". Атаката, която следователите предполагат, че е извършена от член на "Ислямска държава", подсили политическото напрежение относно правилата за предоставяне на убежище и депортиране.

 

Шолц бе категоричен, че ще направи всичко възможно, за да гарантира, че тези, които не могат и нямат право да останат в Германия, да бъдат депортирани.

 

Властите са възнамерявали да депортират извършителя на нападението в Солинген в България през 2023 г.. 26-годишният сириец обаче не е бил в центъра за бежанци, когато властите са се опитали да изпълнят мярката.

 


След бруталното нападение германската опозиция засили антиимигрантското си отношение, а Фридрих Мерц, лидер на дясноцентристкия Християндемократически съюз, настоя за незабавно спиране на приема на бежанци от Сирия и Афганистан. От друга страна генералният секретар на Германската социалдемократическа партия Кевин Кюнерт отхвърли призивите на опозицията за ограничаване на имиграцията от Сирия и Афганистан.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама