НОВИНИ


След взривовете: Община Елин Пелин ще подпомогне финансово хората с повредено имущество

0 2343 26.08.2024
След взривовете: Община Елин Пелин ще подпомогне финансово хората с повредено имущество
БГНЕС

Общинският съвет на Елин Пелин ще предостави еднократни безвъзмездни финансови помощи на хората с повредено имущество вследствие на взривовете в складовете за фойерверки и пиротехника в Елин Пелин.


За това информираха от общинската администрация в социалните мрежи.

 

От общината посочиха, че решението е взето на основание Закона за местното самоуправление и местната администрация (ЗМСМА) и Правилника за реда за предоставяне на еднократни безвъзмездни финансови помощи в полза на физически лица от бюджета на Община Елин Пелин.



Средствата могат да бъдат получени от 28 август 2024 г. до 5 септември 2024 г. (включително) в сградата на кметство село Гара Елин Пелин, отбелязаха от Общината и уточниха, че е важно гражданите да предоставят лична карта, за да получат финансовата помощ.

 

Припомняме, че общо 70 са установените къщи с щети след взривовете в склад за фойерверки и пиротехнически изделия в община Елин Пелин, съобщи в началото на август кметът на общината Ивайло Симеонов. Пет от тях са със спукани мазилки, три са с напукани стени, но трябва и вещо лице да го установи, поясни той. 



Областният управител на София област Силвия Арнаутска коментира, че за жителите на село Гара Елин Пелин е създадена комисия, която на място описва щетите по засегнатите къщи. Ще бъдат предприети действия, за да бъдат обезпечени хората, каза през август областният управител.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама