НОВИНИ


БЧК предупреждава за измами с лекарства в социалните мрежи от името на организацията

1 2261 27.08.2024
БЧК предупреждава за измами с лекарства в социалните мрежи от името на организацията
БГНЕС

От Българския Червен кръст предупреждават за измами от името на организацията. Организацията не извършва продажба, реклама и разпространение на лекарства, лекарствени продукти и хранителни добавки.


Предупреждението е по повод зачестили случаи на злоупотреба и опити за измама, установени в социалните мрежи, от страна на лица и организации, разпространяващи подвеждаща информация относно предоставянето на помощи от БЧК срещу закупуване на медикаменти.

 

Българският Червен кръст призовава гражданите да проявяват бдителност и при съмнения за злоупотреба да сигнализират компетентните органи, както и да докладват страниците в социалните мрежи.





Съгласно Закона за Българския Червен кръст червенокръстката организация е единствената в България, която има изключителното право да използва името и емблемата, установена от Женевските конвенции от 12 август 1949 г. В мирно време емблемата може да бъде използвана от други лица и организации, но само с разрешение и под контрола на БЧК. Използването на емблемата и името Червен кръст в нарушение на разпоредбите на Закона за Българския Червен кръст подлежи на санкция според законодателството на България.

 

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама