НОВИНИ


Британските рок легенди Oasis обявиха турне

1 2365 27.08.2024
Британските рок легенди Oasis обявиха турне
БГНЕС

Британските рок легенди Oasis обявиха, че ще се съберат отново за световно турне, което ще започне във Великобритания през следващата година, след като братята Лиъм и Ноел Галахър прекратиха 15-годишната си вражда.


Групата, която помогна за създаването на ерата на бритпопа през 90-те години на миналия век с хитовете „Wonderwall“, „Don't Look Back In Anger“ и „Champagne Supernova“, обяви, че ще изнесе концерти в Кардиф, Манчестър, Лондон, Единбург и ирландската столица Дъблин.

 

„Оръжията замлъкнаха. Звездите се подредиха в една линия. Голямото чакане приключи. Елате да видите. Няма да бъде излъчвано по телевизията“, заявиха Oasis заедно с подробности за турнето, след дни на намеци и спекулации за събирането.

 

Групата ще започне турнето с две вечери на стадион „Принсипалити“ в уелската столица Кардиф от 4 юли 2025 г., след което ще изнесе шест концерта в Хийтън Парк в родния си град Манчестър.

 

След това ще свири на лондонския стадион „Уембли“ на 2 и 3 август, на стадион „Мърифийлд“ в шотландската столица Единбург на 8 и 9 август, преди да се премести на „Кроук Парк“ седмица по-късно.

„Единствените им концерти в Европа през следващата година, това ще бъде един от най-големите моменти на живо и най-горещите билети на десетилетието“, се казва в онлайн изявление.

 

„В момента се планира Oasis Live '25 да се появи и на други континенти извън Европа по-късно през следващата година.“





Създадени през 1991 г. в Манчестър, Oasis имат заслуга за възраждането на бритпопа, като държат феновете в напрежение с публичните битки между Лиъм и Ноел и съперничеството им с лондонската група Blur.

 

Напрежението между братята и сестрите стига до разправия в Париж по време на фестивала Rock en Seine през 2009 г., когато Лиъм чупи една от китарите на Ноел.

 

Братята не са свирили заедно от острата раздяла, но и двамата все още редовно изпълняват хитовете на старата си група пред разпродадени публики.

 

Досега те общуваха публично предимно чрез взаимни нападки в социалните мрежи.

 

Събирането ще се състои 30 години след излизането на албума на Oasis от 1995 г. „(What's the Story) Morning Glory?“, който получи международно признание от критиката и търговците.

 

Братята и преди са се заканвали, че ще се помирят, като миналата година Ноел заяви, че „никога не казвай никога“ за събирането си. 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама