НОВИНИ


Пострадалият работник, затрупан при инцидента в НБУ, остава в тежко състояние

0 2296 28.08.2024
Пострадалият работник, затрупан при инцидента в НБУ, остава в тежко състояние
БГНЕС

Остава тежко състоянието на работника, който пострада след като част от покрива на аулата на Нов български университет рухна върху него, заедно с фотоволтаиците.


Той е с редица вътрешни наранявания и му предстоят поредица от операции, информираха от "Пирогов", където е настанен. От Столичната община съставиха констативен протокол на университета.

 

Проверката на ДНСК е установила, че не се касае за авария, нито за незаконен строеж. Градоначалникът Васил Терзиев увери, че ще възложи проверка на всички покривни конструкции на общински училища, детски градини, болници и обекти с фотоволтаични инсталации.

 

Припомняме, че вчера ректорът на НБУ бе категоричен пред БНР, че всяка част от сградата на висшето училище ще бъде проверена. 

 

"За да бъдем сигурни, за да излъчим едно много ясно послание въобще към обществото, че наистина нашето пространство е сигурно, затова ще направим ново усилие, това едно. Другото, което е най-важното, е също да се подчертае, че пространството, страничното крило, където е станал инцидентът, всъщност е изцяло отцепено, обезопасено и се надявам, че по никакъв начин няма да има други проблеми, други инциденти", уточни той.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама