НОВИНИ


Тръмп е с нови обвинения във връзка с опитите му да осуети резултата от изборите през 2020 г.

0 2307 28.08.2024
Тръмп е с нови обвинения във връзка с опитите му да осуети резултата от изборите през 2020 г.
Експрезидентът на САЩ Доналд Тръмп БГНЕС

Специалният прокурор Джак Смит внесе нов обвинителен акт срещу експрезидента на САЩ Доналд Тръмп. Той е във връзка с опитите му да осуети резултата от президентските избори през 2020 г., съобщават световните агенции.


Подобно дело вече е висящо в съд във Вашингтон. В новата версия на документа е взет предвид частичният имунитет на Тръмп срещу наказателно преследване.



В обвинителния акт, цитиран от Си Ен Ен, се посочва, че през двата месеца след изборите Доналд Тръмп „е разпространявал лъжи, че резултатът е бил фалшифициран и той е спечелил“. Има общо четири обвинения в опит за незаконно повлияване на резултата от изборите.

 

Предишната версия на прокуратурата включваше същите обвинения. В новата версия обаче Тръмп е посочен като „кандидат за президент“, а не като президент. Клаузите за това, че бившият стопанин на Белия дом е обсъждал резултатите от изборите с представители на Министерството на правосъдието, бяха изключени от документа.

 


Самият Тръмп, коментирайки преразглеждането на делото, определи действията на специалния прокурор като опит да се отвлече вниманието на избирателите.

 

„Това е просто опит за намеса в изборите и отклоняване на вниманието на американския народ от катастрофите, които Камала Харис докара на страната ни“, посочи той в социалната мрежа „Truth“.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама