НОВИНИ


Празен стол след оставката на Божидар Димитров

9 5093 23.12.2010
Празен стол след оставката на Божидар Димитров
Божидар Димитров

Няма подходящ кандидат, който да заеме поста на подалия оставка заради агентурното си минало министър без портфейл Божидар Димитров. Това съобщи премиерът Бойко Борисов в МС.



Божидар Димитров влезе днес за последно като министър в сградата на Министерски съвет, за да излезе в качеството си на обикновен гражданин през служебния вход след заседанието на кабинета

Бившият член на Висшия партиен съвет на БСП, който отговаряше за българите в чужбина, падна жертва на скандала, последвал излизането „на светло" на над 200 бивши и настоящи дипломати, които са работили за ДС.

След като премиерът Борисов настоя за отзоваването им, от опозицията припомниха, че Божидар Димитров и зам.-министърът на вътрешните работи Павлин Димитров също са работили за службите. Двамата подадоха оставките си, за да избегнат разрастване на политическия скандал. Министър-председателят ги прие.

В началото на седмицата премиерът обяви, че ще запази поста министър без портфейл за българите в чужбина, тъй като "той не е правен специално за Божидар Димитров".

„Обмисля се възможността някой от другите министри да поеме функциите на министъра, отговарящ за българите в чужбина“, каза днес министър-председателят.

Самият Димитров преди време пък лансира името на председателя на Агенцията за българите в чужбина Росен Иванов, чиято кандидатура обаче не беше коментирана от Борисов.

Министерският съвет вече официално реши и предложи на президента поименно да подпише указ всички посланици агенти на Държавна сигурност да се върнат в България.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама