НОВИНИ


Няма да назначават главен секретар на МВР

5 2397 30.08.2024
Няма да назначават главен секретар на МВР
Служебният силов министър Атанас Илков БГНЕС

Няма да бъде назначаван главен секретар на МВР по време на служебното правителство по обясними причини, коментира пред журналисти в Министерския съвет служебният силов министър Атанас Илков.


Най-вероятно ще бъде сменен директорът на Жандармерията, защото, според мен, визията на Главна дирекция „Жандармерия“ и Специализирания отряд за борба с тероризма (СОБТ) не е визията, която би следвало да показва тази много отговорна служба в МВР, каза още Илков. 



По думите му в момента главен секретар на МВР няма, а функциите на зам.-главен секретар ги изпълнява директорът на „Национална полиция“ главен комисар Мирослав Рашков.

 

„Започнали сме процедура по промяна в заеманата длъжност на главен секретар. Процедурата не е завършена. Г-н Кангалджиев не е сменен, той си все още действащ заместник главен секретар. От вчера той е в болничен. Оказа се, че има здравословни проблеми и не мога да кажа кога ще се появи на работа, за да продължим тази процедура, която сме започнали“, посочи министър Илков. 

 

Явор Серафимов е директор на Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“, а това, че по някакъв начин е номиниран за заместник главен секретар, не означава, че заема длъжността, допълни Илков и поясни, че той е номинирал Серафимов за поста, но процедурата по неговото назначаване не е завършила.

 


Може да има и други рокади, но към настоящия момент не бих могъл да ги обявя, защото не съм имал време да огледам всичко и да се запозная с дейността на всеки областен директор, отбеляза освен това вътрешният министър. 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама