НОВИНИ


МВнР привика посланика на Република Северна Македония

3 2733 30.08.2024
МВнР привика посланика на Република Северна Македония
БГНЕС

Посланикът на Република Северна Македония в София Агнеза Руси-Поповска бе извикана в Министерството на външните работи (МВнР) днес, за да ѝ бъде изразен остър протест, информират от ведомството.


Реакцията е продиктувана от изказване на вицепремиера и министър на транспорта Александър Николоски, който посочи вчера, че служебното правителство на България е съставено от "политически маргинали" и че те са представители на кабинет, който "няма легитимност от никого".

 

От МВнР уточняват, че при разговора с посланик Поповска от българска страна е била препотвърдена последователната позиция по отношение на европейската перспектива на Скопие. 

 



Със съжаление бе констатирано, че придобиващите системен характер провокации и отказ от изпълнение на поети ангажименти от официални представители на съседната страна допълнително я отдалечават от започване на преговори с ЕС.

 

От външното ни ведомство поясняват, че служебният и всеки следващ кабинет ще продължат естествената линия на българската външна политика спрямо Република Северна Македония, насочена към гарантиране на правата на човека и съблюдаване на принципите на добросъседството.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама