АРТ ДЖУНГЛА


Сашо Донев подаде оставка

4 7328 23.12.2010
Сашо Донев подаде оставка
Александър Донев

Шефът на Националния филмов център Александър Донев днес си е подал оставката. Своевременно тя е била разписана и от министърът на културата Вежди Рашидов. Това съобщи заместник-министърът Митко Тодоров, цитиран от "Всеки ден".



Освобождаването на Донев бе едно от исканията на кинаджиите, които са заложени в протокол-споразумение, подписан от Тодоров и хората на седмото изкуство у нас.

Документът бе адресиран до премиера Бойко Борисов, но преди той да вземе отношение по казуса, Донев сам освободи заеманата от него длъжност, поясни Тодоров.

До дни ще бъде назначен и и.д. на НФЦ, а след това ще се обяви и официален конкурс за поста, каза още зам.културният министър.

Припомняме, че Александър Донев бе във фокуса на скандалната история с филма "Сбогом мамо" на Мишел Бонев. Въпреки опитите на културния министър да защити Донев, в качеството му на директор на Националния филмов център, още тогава колегите му показаха недвусмислено, че е време Донев да освободи този пост, тъй като е нарушил професионалната етика и уронил престижа на българските кинотворци.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама