СВЯТ


Москва загърби Курск, няма да преговаря за завзетите от Украйна територии

17 9864 01.09.2024
Москва загърби Курск, няма да преговаря за завзетите от Украйна територии
Сергей Лавров

Москва няма да преговаря за замяна на окупираните украински земи с териториите, които загуби в Курска област, заяви в интервю за руска телевизия външният министър на Русия Сергей Лавров.


Руската противовъздушна отбрана е свалила четири дрона, летящи към столицата Москва. Няма пострадали и щети, съобщи кметът на града Сергей Собянин. Някои от полетите на летище "Внуково" бяха забавени. В Брянска област военните са свалили общо 26 дрона. Безпилотни летателни апарати са били унищожени над Тверска, Липецка, Тулска, Воронежка и Курска област.

 

Силни експлозии са били чути в близост до топлоелектрическата централа "Конаково" в Твер, една от най-големите в Централна Русия. В граничната Белгородска област кметството съобщи за обстрел, като населението беше призовано да отиде в укритията.

 

В Украйна един човек е загинал, а четирима са били ранени при руска атака в Сумска област. По данни на местите власти при нападението са повредени камиони, използвани за събиране на реколтата в района, което поставя под заплаха селскостопанската работа. За ранени и убити се съобщава и след удари в Харков и Часов Яр. Нанесени са щети по домове и гражданска инфраструктура. Според украинската армия най-напрегната остава обстановката в района на град Покровск. Интензивни са и бовевете край Курахово и Купянск.

 

Киев твърди, че контролира близо 1 300 квадратни километра около градовете Суджа и Коренево, югозападно от Курск.

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама