НОВИНИ


САЩ повдигнаха обвинения на лидера на Хамас Яхия Синуар

0 2313 04.09.2024
САЩ повдигнаха обвинения на лидера на Хамас Яхия Синуар
Лидерът на Хамас Яхия Синуар БГНЕС

САЩ повдигнаха обвинения на лидера на радикалната палестинска групировка Хамас Яхия Синуар, съобщиха световните агенции.


Той и още петима висши представители на групировката, са обвинени за планирането и осъществяването на атаката от октомври миналата година, когато при нападение срещу Израел бяха убити близо 1200 души, а 250 бяха взети за заложници.

 

Шестимата членове на Хамас са обвинени още в ликвидирането на американски граждани, финансиране на терористична дейност и използване на оръжие за масово унищожение.



Трета поредна нощ напрежението в Тел Авив по време на огромни антиправителствени протести не стихва и се стига до сблъсъци между възмутени граждани и полиция. Бившият началник на генералния щаб на израелската армия Бени Ганц, който беше и част от военновременния кабинет, отправи остри критики към министър-председателя Бенямин Нетаняху и го призова за незабавно сключване на сделка за прекратяване на огъня в Ивицата Газа.

 

"Ако Нетаняху не разбира, че след седми октомври всичко се промени, ако той има съмнения, че лидерът на Хамас - Синуар, ще бъде ликвидиран, че ние ще стигнем там, където трябва да бъдем, ако не е достатъчно силен, за да устои на международния натиск, нека предаде ключовете от кабинета си и да се прибере у дома", посочи Ганц, бивш началник на Генералния щаб.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама