НОВИНИ


EUObserver: Недоволството в България расте

64 6534 25.12.2010
EUObserver: Недоволството в България расте
Борисов ще сменя министри, прогнозира изданието

Главната опозиционна партия БСП бавно, но постоянно печели точки в допитванията до обществено мнение, твърди изданието.



Президентските избори ще бъдат основното събитие в политическия календар на България през идната 2011 г., съобщава европейското издание "EUObserver" в голям анализ-прогноза за съдбата на Западните Балкани през следващата година.

Главната опозиционна партия БСП бавно, но с постоянство печели точки в допитванията до обществено мнение. Има признаци за възможно консолидиране сред малките и свадливи крайнодесни групи, които ще се опитат да се представят като алтернатива на партията на Бойко Борисов. Възможно е подобно на предшествениците си, през 2011 г. Борисов да трябва да смени някои от министрите си, за да успокои нарастващото недоволство, е заключението за България в обширната статия на "EUObserver".

В частта, посветена на България в статията се казва, че най-вероятен кандидат за президент на ГЕРБ ще е вътрешният министър Цветан Цветанов. Рейтингът на управляващата партия ГЕРБ продължава да е висок и нейният кандидат има най-добрите шансове да спечели този вот, въпреки че ГЕРБ постоянно губи подкрепа заради разбити предизборни обещания и заради влошаващата се икономическа ситуация.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама