НОВИНИ


Запрянов отива в "Рамщайн", ще обсъждат отбранителна помощ за Украйна

1 2280 06.09.2024
Запрянов отива в
Атанас Запрянов

Mинистърът на отбраната Атанас Запрянов ще участва днес в заседанието на Контактната група за предоставяне на отбранителна помощ на Украйна. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на отбраната (МО). Заседанието ще се състои в авиобаза „Рамщайн“ във Федерална република Германия. 


В състава на българската делегация са включени началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов, директорът на дирекция „Отбранителна политика и планиране“ бригаден генерал Любомир Монов, директорът на Щаба на отбраната генерал-майор Здравко Пехливанов и експерти от Министерството на отбраната, добавиха от ведомството.





Пред журналисти преди дни министър Запрянов заяви, че България е изпратила осем пакета с въоръжение, техника и боеприпаси на Украйна, всички стриктно в съответствие с решенията на Народното събрание.

 

Всички пакети, които сме изпратили, подлежат на компенсационно възстановяване, посочи Атанас Запрянов и допълни, че страната ни очаква "много сериозни суми", които ще бъдат реинвестирани в модернизация на армията.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама