ПРЕДСТОЯЩО


Предстоящо на 27 ноември

0 4093 26.11.2007
Предстоящо на 27 ноември

В Брюксел подписват Оперативните програми „Транспорт” и „Околна среда”; правят годишен преглед на изпълнението на Стратегията за партньорство между България и Световната банка; вицепремиерът Емел Етем се среща с кмета на София Бойко Борисов по негова молба.


Министърът на транспорта Петър Мутафчиев е на посещение в Брюксел по повод официалната церемония по подписването на Оперативна програма „Транспорт” и Оперативна програма „Околна среда”. Документът ще бъде подписан в 10.00 часа в Постоянното представителство на Република България към ЕС в Брюксел, от комисаря по регионална политика на Европейската комисия Данута Хюбнер.

На 26 и 27 ноември 2007 г. министърът на земеделието и продоволствието Нихат Кабил ще присъства на заседанието на Съвета на Европейския съюз по земеделие и рибарство, което ще се проведе в Брюксел. По програма се очаква ЕК да представи Съобщение за подготовката за преглед на реформата на Общата селскостопанска политика /ОСП/.

В Министерския съвет ще бъде направен Годишен преглед на изпълнението на Стратегията за партньорство между България и Световната банка. Срещата е под ръководството на министъра на икономиката и енергетиката Петър Димитров. В нея ще участва директорът за България, Румъния и Хърватска в Световната банка Ананд Сет, експерти на международната финансова институция и др.

Вицепремиерът Емел Етем ще се срещне с кмета на София Бойко Борисов по негова молба. Срещата ще се проведе от 11.30 часа, в сградата на Министерството на държавната политика при бедствия и аварии. По време на разговорите ще бъдат обсъдени въпроси, свързани с предприемането на превантивни мерки за ограничаване на последиците при бедствия.

Министърът на труда и социалната политика Емилия Масларова ще даде пресконференция за хода на кампанията на МТСП „Не на „професията” социално слаб” от 11:30 часа, в зала 2 на МТСП 

От 10.00 часа в заседателната зала на Министерството на транспорта ще се проведе кръгла маса на тема: „Модели на публично-частно партньорство за ревитализация на малки и средни гари в България по примера на гара Перник

В рамките на българското председателство на Централноевропейската инициатива на 27 ноември 2007 г. в Националния дворец на културата в София ще се проведе среща на правителствените ръководители на страните-членки на Централноевропейската инициатива. Срещата на правителствените ръководители на страните-членки на ЦЕИ ще започне в 9.30 часа. “Тройката” на ЦЕИ, която се състои от ръководителите на делегациите от България, Молдова и Албания, ще даде пресконференция за българските и чуждестранни медии същия ден - 27 ноември 2007 г., от 13.30 часа в зала №7 на НДК.

От 12.00 ч. в заседателната зала на Министерството на здравеопазването ще се проведе пресконференция по повод началото на тазгодишната Национална информационна анти СПИН кампания и 1 декември - Световния ден за борба със СПИН.

От 13.00 ч. ще бъдат представени резултатите от изпълнението на българо-швейцарската програма за болнична хигиена във връзка с приключването й. Заключителният семинар ще се проведе в зала „Рила” на хотел „Шератон”.

От 13.00 часа в Пресклуба на БТА ще бъде представено на резултатите от най-голямото проучване сред младите хора в България, относно сексуалното им поведение и рисковете от ХИВ/СПИН.

От 11.00 часа в зала 101 на МВнР заместник-министърът Милен Керемедчиев ще даде пресконференция на тема „Консулски и визови въпроси след присъединяването на България към Европейския съюз”.

От 9.30 часа състав на Софийски градски съд ще гледа делото за убийството на Милчо Бонев и още петима души.

Среща на политическата група на БСП в Столичния общински съвет, министъра на финансите Пламен Орешарски и председателят на парламентарната комисия по бюджет и финанси Румен Овчаров ще се проведе от 13 часа в зала 134 на Народното събрание на площад “Батенберг”. В 14:00 ч в същата зала ще се проведе пресконференция, на която ще бъдат представени резултатите от разговорите.

От 11.30 ч., в залата на АФР на ул. „Славянска” 4, ще се проведе пресконференция по повод завършването на Българо-холандския туининг проект „Усъвършенстване на бюджетния процес в България”. Основната цел на туининг проекта бе да се подобри бюджетното планиране и процедури, както и да конструира бюджетен процес в съответствие с най-добрите практики в страните-членки на ЕС.

От 9.30 часа в зала “Александър”, хотел „Radisson SAS”, София ще се проведе национална кръгла маса “Повишаване на прозрачността в работата на българската публична администрация чрез изработване и прилагане на политика за управление на конфликта на интереси”.

РИОСВ - София ще извърши проверка на площадките за балиране и временно съхранение на балираните отпадъци на София.

На 27.11.2007 г. се навършват 25 години от кончината на великия български композитор Филип Кутев. Възпоменанието ще се състои пред паметната плоча на твореца от 10.30 часа в комплекс “Заимов “ № 15.

Wizz Air ще даде пресконференция от 13:00 часа в ресторант “При орлите”, ул. „Дякон Игнатий” №11, ет.18. 

Българо-френски проект "Спътниковите изображения в подкрепа на управлението на риска в България" ще бъде представен на семинар от 9,30 ч. в Дом 2 в резиденция "Бояна". Frognews.bg
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама