НОВИНИ


Пета дронова атака срещу Киев от началото на месеца

1 2262 09.09.2024
Пета дронова атака срещу Киев от началото на месеца

Всички руски дронове, които през изминалата нощ са атакували Киев, са били успешно свалени. Това съобщава ръководителят на градската военна администрация Сергей Попко.


От началото на септември това е петата въздушна атака срещу украинската столица. Руската армия засилва нощните удари срещу различни региони на Украйна, включително Киев, след украинската атака в Курска област. Именно оттам са били изстреляни дроновете Shahed, които тази нощ са атакували Киев на няколко вълни. Първата вълна е започнала малко след полунощ.

 

Според последните данни от Попко, няма жертви или сериозни разрушения. Дроновете са били свалени още преди да достигнат столицата. Освен Киев, руските дронове са кръжали и над Сумска и Полтавска област. Въздушната тревога първо е била активирана в североизточните части на страната, откъдето са влетели безпилотните апарати. Към 8 часа сутринта въздушната тревога продължава да е в сила за Харковска, Полтавска и Сумска област, а до 8 часа и за Днепропетровска област.





През нощта Русия е изстреляла две ракети към Днепър и Павлоград, където е съобщено за експлозии. Към момента няма официална информация за последствията там. Харков също е бил ударен с авиационни бомби през нощта, като това е предизвикало пожар. Кметът на града Игор Терехов съобщава, че няма пострадали хора, но са засегнати частни жилищни домове.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама