НОВИНИ


Утре се очаква решението на ВАС по жалбата на ДПС около Ахмед Доган

2 2283 11.09.2024
Утре се очаква решението на ВАС по жалбата на ДПС около Ахмед Доган
ДПС около Доган

Утре Върховният админисдтративен съд ще решава за допускане на изборите на крилото на Доган. Днес съдът пусна ДПС-Пеевски на парламентарните избори.


Коалиция "Демокрация, права и свободи - ДПС" е подала жалба във Върховният административен съд (ВАС) срещу решението на Централната избирателна комисия за отказ за регистрация на коалицията за участие в изборите за народни представители на 27 октомври 2024 г., съобщиха от съда, предават от БТА

 

Делото е насрочено за утре, 12 септември от 11:00 часа, в открито съдебно заседание.

 

Върховният административен съд (ВАС) отмени като незаконосъобразен отказа на Централната избирателна комисия (ЦИК) да регистрира коалицията "Движение за права и свободи - Ново начало" за участие в парламентарните избори на 27 октомври. Така съдът допусна до участие във вота ДПС на Делян Пеевски.

 

Преписката от решението ще бъде изпратена на ЦИК и от изборната комисия ще бъде поискано незабавното регистриране на коалицията.

 

В мотивите на съда е посочено, че се приема електронната регистрация за изборите от страна на "ДПС - Ново начало", като се отбелязва, че документите са подписани и от двамата представляващи коалицията.




Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама