НОВИНИ


Расте броят на жертвите на опустошителния ураган "Яги" във Виетнам

0 2239 13.09.2024
Расте броят на жертвите на опустошителния ураган
БГНЕС

Броят на загиналите след преминаването на урагана "Яги" във Виетнам днес достигна 233 души, след като спасителни екипи откриха още тела в райони, заляни от наводнения или затрупани от свлачища, съобщи Асошиейтед прес, като цитира местни медии.


Националната телевизия Ви Ти Ви предаде, че екипи за справяне с извънредни ситуации са намерили 48 тела в района на малкото село Лангну в северната провинция Лаокай, която бе пометена от вода, кал и камъни от планините. 39 души се водят изчезнали. 

 

Общо 103 души в страната все още са в неизвестност, а над 800 са ранени. 



"Яги" е най-мощният ураган в Югоизточна Азия от години. Той достигна сушата в събота с ветрове със скорост до 149 км в час. Въпреки че в неделя отслабна, валежите продължиха, а нивото на реките остава опасно високо.

 

Пътищата към Лангну са разрушени, което прави невъзможно използването на тежка техника в спасителните дейности.

 

Около 500 служители с кучета са терен, а при визитата си на мястото на инцидента вчера премиерът Фам Мин Чин увери, че няма да се откажат от търсенето на изчезналите.

 

"Семействата им са в агония", каза Чин.



Осем души от две домакинства в Лангну бяха открити в безопасност рано сутринта днес, информира държавният вестник "Ви Ен Експрес". Те са били извън района по време на наводнението.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама