НОВИНИ


Бебето, открито до контейнер за отпадъци, вече има осиновители

1 2640 13.09.2024
Бебето, открито до контейнер за отпадъци, вече има осиновители

Намериха се осиновители за бебето, изоставено до контейнер


Само няколко часа след като детето беше намерено, семейство се свързало с болницата в Силистра и изразило желание да го осинови, съобщава bTV. Момченцето, което е открито с плацента и пъпна връв, вече е извън опасност за живота. Според лекарите, именно тези обстоятелства са помогнали за спасяването му. Бебето е кръстено Найден, което означава "намерен".

 

Детето беше открито от жена, която е чула плача му до контейнер близо до джамия в селото. Тя веднага подала сигнал на спешния телефон 112. Според кметицата на село Дулово, Невхис Мустафа, случаят вероятно е свързан с лична трагедия и има пропуски в комуникацията с майката, които са довели до тази ситуация.

 

Майката на детето вече е открита – 43-годишна жена, която е родила и преди. Полицията и социалните служби работят по случая, а Районната прокуратура в Силистра е започнала разследване. Взети са ДНК проби от бебето за анализ. Майката е задържана за срок до 24 часа, като предстои да се оцени тежестта на престъплението и нейната психическа състояние, за да се реши дали арестът ще бъде удължен.

 

Според първоначалната информация, жената е родила в дома си, където са открити улики, но тя все още не дава обяснения за случилото се. Прокуратурата заяви, че има категорични доказателства за нейното участие в деянието.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама