НОВИНИ


Без 10-и клас нямаш право на книжка

3 5051 28.12.2010
Без 10-и клас нямаш право на книжка
снимка: Булфото

Завършването на десети клас става задължително и без него няма да може да се получава шофьорска книжка, предвижда новият законопроект за училищното образование.



Текстовете предвиждат също учениците до 7-и клас да ходят по цял ден на училище. Предвидено е промяната да влезе в сила от учебната 2011/2012 г. Целодневното обучение ще става постепенно и ще е по избор на децата и техните родители, обясни заместник -министърът на образованието Милена Дамянова.

Тази година по цял ден в училище са първокласниците. Финансирането на целодневното обучение вече е осигурено. 180 млн. лева от еврофондовете ще бъдат разпределени първоначално на 700 училища в по-малки населени места, в които има около 136 000 ученици.

Денят в училище ще бъде разделен на два модула – редовните часове и самоподготовка, към която ще има игри и извънкласни дейности.

Храната в столовете ще бъде платена от държавата, а училищата ще получат пари за да осигурят помещения за забавачката. Родителите пък вече ще одобряват учебниците по различни предмети чрез училищното настоятелство. (Труд)
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама