НОВИНИ


Министър Цоков: Необходимо е съкращаване на учебните програми с 30%

1 3908 16.09.2024
Министър Цоков: Необходимо е съкращаване на учебните програми с 30%
Галин Цоков

"Ще поставим на обществено обсъждане визия за промяна в учебните програми. Те са прекалено натоварени, не остава време за практически часове, за прилагане на уменията на учениците", обясни Цоков. По думите му учебните програми трябва да бъдат съкратени с 30%." Това заяви министърът на образованието Галин Цоков в ефира на БНТ.


Днес 720 000 ученици ще прекрачат училищния праг.

 

Тази година осигурихме безплатни учебници за всички ученици от 1 до 12 клас за общообразователна подготовка, изтъкна Цоков.

 

Ние сме около средното ниво в рамките на дигитализацията. Трябва да се намери начин за смислено използване на технологиите в класните стаи и извън нея. Разработихме визия как да се използва дигитализацията, която ще оставим на следващия редовен кабинет, добави образователният министър.

 

Нашата образователна система е добра по отношение на даване на знание и умения на учениците, смята той.

 

Преди няколко връчихме националните дипломи на 120 ученици, завършили с пълен отличен, не само в дипломите, но и на Държавния зрелостен изпит. Тези хора са нашето бъдеще. Ние сме превърнали НВО в приемен изпит. Те не се правят да оценят конкретния ученик. НВО трябва да се отдели от евентуални приемни изпити, посочи още министър Цоков.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама