НОВИНИ


Заместник-кметът в Пловдив хвърли оставка

0 2533 16.09.2024
Заместник-кметът в Пловдив хвърли оставка
Савина Петкова фейсбук

Заместник-кметът по транспорт на Пловдив Савина Петкова подаде оставка. Миналата седмица общинските съветници от сдружението "Браво, Пловдив", с които Петкова участва на местните избори и влезе в Общинския съвет, поискаха нейната оставка.


Причините, според тях, са несправяне с поверения ѝ ресор и съмнения за корупционни практики, свързани с градския транспорт и инфраструктурни проекти в града.Петкова категорично отхвърли обвиненията и ги нарече безпочвени. В изявление тя посочи, че тези твърдения са насочени срещу нейния професионализъм и допълни, че ще проведе разговор с кмета Костадин Димитров, на който ще се обсъди дали да остане на поста. Въпреки това, в хода на следващите дни тя взе решение сама да се оттегли от длъжността.

 

Нейното място ще бъде заето от Ангел Славов, заместник-кмет по обществен ред и сигурност, който временно ще поеме отговорностите за транспорта в града. Кметът Костадин Димитров заяви пред журналисти, че решението за оставката на Савина Петкова е било изцяло лично нейно и той го уважава. Според него, настоящите усилия на общината са насочени към подобряване на градския транспорт и модернизация на транспортната инфраструктура, като същевременно ще се стремят към прозрачност и по-добро управление на проектите в тази сфера.

 

Димитров увери, че ще се работи усилено за подобряване на транспортните услуги в града, което включва обновяване на автобусния парк, оптимизация на линиите и повишаване на комфорта за пътниците. Той подчерта, че градският транспорт е един от най-важните елементи за комфорта на пловдивчани и неговото развитие е приоритет за общинското ръководство.

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама