НОВИНИ


Загинал и ранен при трудова злопоука в завод „Неохим“ в Димитровград“

0 2353 16.09.2024
Загинал и ранен при трудова злопоука в завод „Неохим“ в Димитровград“

Служител в завода за амонячни торове „Неохим“ АД в Димитровград е загинал при трудова злополука, а негов колега е получил сериозни наранявания. Инцидентът е станал на 3 септември тази година, съобщи Кирчо Кирев, директор на Дирекция „Инспекция по труда“ – Хасково.


По време на ремонтни дейности в завода, в които са участвали общо трима души, се е случила трагедията. Един от работниците е останал невредим, докато другият пострадал е приет за болнично лечение, съобщи БТА.

 

В момента се води разследване на случая, което трябва да приключи в рамките на един месец, уточни Кирев. Разследващият трудовата злополука инспектор все още събира информация за обстоятелствата, а когато проверката приключи, ще бъдат обявени всички факти по инцидента.

 

Директорът допълни, че всички трима работници, ангажирани в ремонтните дейности, са били с трудови договори. Въпреки тежкия инцидент, изпълнителният директор на „Неохим“, Стефан Димитров, отказа да коментира случая, като посочи, че изчаква заключенията на компетентните органи.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама