НОВИНИ


АПИ с решение за ремонт на надлеза при бул. „България“ на СО

1 2962 18.09.2024
АПИ с решение за ремонт на надлеза при бул. „България“ на СО

Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) изпрати миналата седмица на Столична община проект на споразумение за укрепване на надлеза при детелината на бул. "България" и Софийския околовръстен път в посока от бул. "Братя Бъкстон" към кв. "Бояна". Това съобщиха от агенцията във вторник.


Проведени са многократни срещи между АПИ и общината, с цел постигане на консенсус за ускоряване на мерките по решаване на проблема. Напомня се, че съгласно чл. 3, ал. 3 от Закона за пътищата, общинските пътища трябва да осигуряват транспортни връзки от местно значение и да се свързват с републиканските пътища или улиците. Подобна функция има и надлезът при детелината на бул. "България" и Софийския околовръстен път, който в момента е компрометиран.

 

АПИ по-рано отправи апел към Столична община за по-бързо решение на ситуацията, особено след летните отпуски и началото на учебната година, когато трафикът значително се увеличава. В отговор на нуждата от бързи действия, АПИ е готова да предложи временна организация на движението, която ще позволи възстановяване на преминаването под моста с ограничение на скоростта до 30 км/ч и обезопасяване на съоръжението с бетонови огради. Въпреки многобройните разговори, АПИ все още не е получила категоричен отговор от Столична община относно подписването на споразумението, което е необходимо за започване на укрепителните работи.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама