НАРОДЕН ГЛАС


Журналистът Мохамед Халаф: Израелците натрупват в момента пет дивизии, преместиха и елитната част 98

5 25958 19.09.2024
Журналистът Мохамед Халаф: Израелците натрупват в момента пет дивизии, преместиха и елитната част 98
Журналистът и преподавател Мохамед Халаф Стопкадър: Нова телевизия

Изострянето на конфликта в Близкия изток коментира журналистът и преподавател Мохамед Халаф в ефира на Нова телевизия.


По думите му горещата точка се премества в северната част на Ливан, където са районите, в които живеят 80 000 израелци. Специалистът уточни, че те не могат да работят и да ходят на училище, и притискат Бенямин Нетаняху, за да могат да се върнат.

 

Преподавателят отбеляза, че за Израел в момента най-важната организация в конфликта е „Хизбула“, тъй като тя има най-големите ресурси и е най-добре въоръжена. Експертът поясни, че групировката е базирана в Южен Ливан, но има инфраструктура и в Сирия.



Журналистът допълни, че лидерът на „Хизбула“ - Хасан Насралла - се е заканил, че няма да се огънат и ще последва отмъщение. „Израелците натрупват в момента пет дивизии, преместиха и елитната част 98“, каза още анализаторът.

 

„Тази сутрин Нетаняху предложи план за прекратяване на войната в Газа. Той включва спиране на огъня; освобождаването наведнъж на всички заложници, срещу освобождаването на палестинци; разоръжаване на Хамас и създаване на сигурен коридор на лидера на Хамас Яхия Синуар. Това няма да се случи. Конфликтът ще продължава. Войната в Газа почти е свършила, но влизаме в нова война срещу Ливан“, категоричен бе Халаф.

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама