НОВИНИ


КПКОНПИ с акция срещу кмета на Минерални бани

3 2388 20.09.2024
КПКОНПИ с акция срещу кмета на Минерални бани

Акция на КПКОНПИ се проведе в община Минерални бани, включваща обиски и претърсвания в кметския кабинет и в хотела на кмета Мюмюн Искенде


В момента кметът е на посещение в Турция, но вече се връща към България. По телефона обяви, че ще коментира проверката, след като се запознае на място с причините за действията на службите, съобщи bTV. 

 

От полицията в Хасково уточниха, че са уведомени от МВР за акцията, но не участват в нея. Напомняме, че Мюмюн Искендер бе единственият общински кмет в Хасковска област, който открито застана зад Ахмед Доган, а Общинският съвет на ДПС също го подкрепи. Хотелът на семейството му вече е бил проверяван, свързано с скандала с къщите за гости през лятото на 2018 г.

 

Джевдет Чакъров, председател на ДПС-Доган, коментира в парламента, че призовават държавните органи да се самосезират.

 

„Неприемливо е в предизборна ситуация да се извършват репресивни действия. Защо точно сега? Това изглежда като предизборна бухалка“, заяви той, добавяйки, че сигналите за натиск върху членове и симпатизанти на ДПС се увеличават. Тимур Халилов от ДПС-Доган посочи, че обискът в община Минерални бани и задържането на председателя на общинския щаб на ДПС, Мехмед Хамид, сочат за нарастващия натиск в хода на предизборната кампания.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама