НОВИНИ


Надежда Нейнски: Унгария се опита да прехвърли вината върху България за пейджърите в Ливан

8 2860 21.09.2024
Надежда Нейнски: Унгария се опита да прехвърли вината върху България за пейджърите в Ливан
Надежда Нейнски

„Най-важното беше, че българските служби успяха да свалят всякакви съмнения за участие – производство или търговия с тези устройства. Институциите дадоха достатъчно аргументи, че страната ни не е замесена. Унгария се опита да прехвърли вината върху България”, каза бившият дипломат номер 1 Надежда Нейнски.


Тя каза още, че не очаква да се постигне мирно споразумение по време на мандата на Джо Байдън за Близкия Изток.

 

Бивш наш външен министър изрази гледната си точка за нападките на Република Северна Македония срещу България.

„Очевидно става въпрос за провокация. За мен това е кампания, която се води дълго време”, заяви бившият външен министър в предаването „Офанзива” по NOVA NEWS след като в РС Македония се разрази скандал защо на снимката от неформалната среща между президентите на България и РСМ Румен Радев и Гордана Силяновска отсъства знамето на северозападната ни съседка.

 

По думите ѝ има един въпрос, на който македонското общество трябва да си отговори – до каква степен македонското общество иска да влезе в ЕС. Тя изрази мнение, че с действията си управляващите в Скопие сякаш забавят подобна стъпка.

По повод ресора, определен за България в Еврокомисията, Нейнски заяви, че той е много авторитетен. „Не намирам за проява на добър вкус да бъде критикуван номинираният за български еврокомисар”, каза дипломатът по повод атаките срещу Екатерина Захариева.

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама