НОВИНИ


Израел aтакува цели на Хизбула в Ливан

0 2314 22.09.2024
Израел aтакува цели на Хизбула в Ливан
Говорителят на израелската армия Даниел Хагари

Израел отново атакува цели на шиитската групировка Хизбула в Ливан, предадоха световните информационни агенции.


Израелските власти редуцираха възможността за събиране на хора в град Хайфа и в още няколко области в северната част на страната. Според говорителя на израелската армия Даниел Хагари, атаката е в отговор на информация, че Хизбула готви ракетно нападение срещу Израел. Съединените щати призоваха гражданите си да напуснат Ливан - "докато това все още е възможно".

 

Израелските сили нахлуха в офисите на новинарската телевизия Ал Джазира в Рамала, на окупирания Западен бряг, и наредиха тя да затвори - първоначално за период от 45 дни. Маскирани и въоръжени войници нахлуха по време на живо предаване и връчиха заповедта на директора на канала - Уалид Ал-Омари, който я изчете на глас. Офиси на катарската телевизия бяха обискирани и през май, с аргументацията, че каналът е заплаха за националната сигурност на израелската държава.



В същото време пореден многохиляден антиправителствен протест в Израел. Желанията на демонстрантите остават непроменени - оставка на кабинета "Нетаняху" и връщане на заложниците, които Хамас държи в Газа.

 

Притесненията са, че заради ескалацията на напрежението по границата с Ливан, постигане на сделка за тях се отдалечава във времето.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама