НОВИНИ


Байдън: Китай продължава да се държи агресивно в Южнокитайско море и Тайванския проток

1 3152 22.09.2024
Байдън: Китай продължава да се държи агресивно в Южнокитайско море и Тайванския проток
Американският държавен глава Джо Байдън БГНЕС

Стопанинът на Белия дом Джо Байдън заяви, че Китай продължава „да се държи агресивно“ в Южнокитайско море и Тайванския проток. Според него Си Цзинпин използва дипломатически средства да прокарва интересите на страната си.


Това съобщи Ройтерс.

 

„Китай продължава да се държи агресивно, изпитвайки това по целия регион, като това важи в Южнокитайско море, Източнокитайско море, Южна Азия и в Тайванския проток“, изтъкна Байдън по време на срещата на високо равнище на Четиристранния диалог за сигурност („Куад“), която се провежда в Уилмингтън, щата Делауер, в коментари, които бяха пренесени в официалния канал на събитието, след като пресата беше помолена да напусне стаята, където се събраха лидери от Индия, Япония, Австралия и САЩ.



„Вярваме, че Си Цзинпин се фокусира върху вътрешните икономически предизвикателства и минимизира турбуленцията в китайските дипломатически отношения, а също така се стреми да си купи дипломатическо пространство, според мен, за да следва интересите на Китай“, каза още американският държавен глава.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама