НОВИНИ


Софийска гимназия осъмна облепена с реклами на райски газ

1 2255 23.09.2024
Софийска гимназия осъмна облепена с реклами на райски газ

Облепиха столична гимназия със стикери, които рекламират денонощната доставка на райски газ.


Стикерите са налепени през няколко метра по оградата на Втора английска гимназия "Томас Джеферсън". QR код върху тях директно препраща към сайт за продажба на райски газ, в който е посочен телефонен номер за доставка в рамките на 30 минути, съобщава bTV.

 

От ръководството на гимназията незабавно са сезирали полицията за вандалския акт и са премахнали всички стикери. Училището активно работи по превенцията на различни зависимости сред учениците, като ежегодно се организират програми под наслов "Не на наркотиците и зависимостите". Тези инициативи се провеждат в сътрудничество с Агенция "Митници" и в рамките на Националната стратегия за борба с наркотиците. Освен това, в училището функционира консултативен кабинет за подкрепа на ученици, учители и родители.

 

От община "Триадица" осъдиха строго това деяние и изразиха надежда, че полицията ще успее да установи и накаже извършителите. Психологът Калин Гайтанджиев коментира, че превенцията на зависимостите се корени в изграждането на силни емоционални връзки и откриването на смисъл в ежедневните дейности. Той също така подчерта значимостта на родителите в оформянето на мисленето и ценностите на децата. 

 

Припомняме, депутатите забраниха продажбата на райски газ и пълнители, включително и онлайн, на физически лица. Забраната е част от промените в Закона за здравето. 


Целта на тази забрана е да се намали злоупотребата с райски газ сред младите хора, тъй като прекомерната му употреба може да доведе до здравословни проблеми като увреждане на нервната система, хипоксия (недостиг на кислород), замаяност и дори загуба на съзнание.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама