НОВИНИ


Интензивен трафик в последния почивен ден. Два километра е колоната от ТИР-ове на изхода на "Кулата".

1 2749 23.09.2024
Интензивен трафик в последния почивен ден. Два километра е колоната от ТИР-ове на изхода на

Интензивен трафик по главните пътища в страната в последния от поредицата 3 почивни дни. Най-натоварено е движението от Гърция на граничен пункт "Кулата", както и от курортите Банско, Баня и Добринище.


Засилва се трафикът по всички пътни артерии в Югозападна България.

 

На кръговото кръстовище преди Кресна, където свършва АМ "Струма" и започва главен път Е-79 трафикът също е интензивен, както и в Кресненското дефиле.





Близо два километра е колоната от товарни автомобили на изход на граничен пункт "Кулата", предаде БТА. Леките автомобили преминават без изчакване. 

 

През изминалите почивни дни преди обяд трафикът на изход беше интензивен, а следобeд се преминаваше спокойно. 

 

По данни от гръцка страна през юли тази година през ГКПП "Промахон" са преминали 2 100 000 души, от които 1 087 000 са влезли в Гърция, а 1 013 000 са излезли. През юни трафикът през пункта е бил 1 150 000 души, т.е. общо през първите два летни месеца на годината оттам са преминали 3 250 000 души. Сходни са данните за 2023 г., когато през същите месеци са преминали 3 290 000 души.





Временно е ограничено движението по изпреварващата лента при 369-ия км на автомагистрала "Хемус", посока София поради възникнало пътнотранспортно произшествие, съобщиха от Областната дирекция (ОД) на МВР - Шумен.

 

Инцидентът е станал тази сутрин, малко след 06:30 часа малко преди Нови пазар. По първоначални данни пострадали няма. Движението се осъществява в активната лента и се регулира от екипи на пътна полиция, допълват от пресотдела на ОД на МВР.

 

След инцидента предпазната мантинела е нарушена и част от нея стърчи близо до изпреварващата лента. Извършва се обезопасяване. От полицията призовават водачите на моторни превозни средства да шофират с повишено внимание в участъка.

 

На 20 септември временна организация на движението беше въведена при друг инцидент по автомагистрала "Хемус" на 349-ия км, преди разклона за Нови пазар. Временна организация на движението беше въведена по автомагистрала „Хемус“ на 363-ия километър, след възникнало пътнотранспортно произшествие на 18 септември.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама