НОВИНИ


Заповед за арест на Мадуро: Обвинен в престъпления срещу човечеството

3 2221 24.09.2024
Заповед за арест на Мадуро: Обвинен в престъпления срещу човечеството

Аржентински съд издаде заповед за арест на президента на Венецуела Николас Мадуро и високопоставени представители на венецуелското правителство по обвинения за престъпления срещу човечеството, предаде ДПА.


За какво са обвинени?

 

"Аржентина издаде заповед за арест на Николас Мадуро, Диосдадо Кабельо и други лидери на венецуелското правителство за престъпления срещу човечеството", съобщи Аржентинският форум за защита на демокрацията, който заведе делото.

 

В заповедта се посочва, че във Венецуела действат систематични репресии, включващи принудителни изчезвания, изтезания, убийства и преследване на цивилното население, които се наблюдават поне от 2014г. Решението на аржентинския съд е базирано на принципа на универсалната юрисдикция, приложима в случаи на престъпления срещу човечеството, според БТА.

 

В отговор на това, Върховният съд на Венецуела издаде заповед за ареста на аржентинския президент Хавиер Милей, министърката на сигурността Патрисия Булрич, както и Карина Милей, сестрата и съветник на държавния глава, по обвинения в пране на пари и незаконно лишаване от свобода.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама