НОВИНИ


Заповядайте на 8(ocho) Latín Fest: Празник на Латинска Америка в България!

0 2291 24.09.2024
Заповядайте на 8(ocho) Latín Fest: Празник на Латинска Америка в България!
AlterLatino

Вход свободен!


На 28 септември 2024 г. улица "Триадица" в центъра на София ще се преобрази в място за незабравими музикални и танцови изживявания, когато се проведе второто издание на 8(ocho) Latín Fest. Този уникален фестивал, който за първи път се организира в България, цели да популяризира богатата култура на Латинска Америка чрез музика, танци и традиционна кухня, създавайки карнавална атмосфера, вдъхновена от топлите страни.

 

.

                           Снимки: AlterLatino

 

Събитието ще се проведе от 16:00 до 22:00 ч., с вход свободен и програма, подходяща за всички възрастови групи. Фестивалът предлага разнообразие от дейности, включително работилници, танцови класове и музика на живо, с участието на талантливи групи като Free4All, Banda del Padre и Calandria & Tropical B от Барселона. Не пропускайте възможността да се потопите в ритмите на Латинска Америка и да се насладите на един ден, изпълнен с емоции и весели моменти! 


.

Музикалният фестивал е насочен изцяло към музиката на Латинска Америка и нейните поджанрове. Събитието набляга над представянето на авторска музика с висока художествена стойност, изпълнена от професионални музиканти. Програмата включва работлиници, танцови класове, музика на живо, занимания за деца. Участие ще вземат групите  Free4All , Banda del Padre, Calandria & Tropical B (Barcelona). През 2023 година беше проведено първото издание на 8(ocho) Latín Fest , първият по рода си фестивал, фокусиран изцяло върху латиноамериканската култура. Пилотното му издание се случи в бар Маймунарника в Борисовата градина.

 

Целта на организаторите е да се популяризира културата на Латинска Америка в България чрез музика, танци, типична храна, пресъздавайки карнавалната атмосфера на топлите страни. В програмата на първото издание на фестивала участваха известни музиканти като Михаил Йосифов (латин джаз квартет), салса групите Mango Duende, мултикултурният проект Latino Kopeles, както и международните артисти Calandria. Успешно преминалият фестивал миналата година вдъхновява организаторите да подготвят и второ издание, което този път ще се случи в центъра на града , а именно на ул.”Триадица”, която ще бъде затворена за коли и отворена за много музика и танци. Очаквайте пъстра музикална програма, уъркшопи по перкусии, класове по танци, сцена на открито и много веселба.


.

 

 

Фестивалът се осъществява с любезната подкрепа на: Институт Сервантес-София и Столична Община- Дирекция “Култура”

 

Програмата включва:

 

Работилници:

 

Уъркшоп перкусии с Buny, Piero and Dizzy
от 16:00 до 17:00ч.

 

Afro-Latin уъркшоп с Maria Cossa
от 18:30ч.

 

Музикална програма:

 

DJ Bululú
от 17:00 до 18:30ч.

 

Free4All
от 19:00 до 20:00ч.

 

Banda del Padre 
от 20:00 до 21:00ч.

 

Calandria & Tropical B (Barcelona)
от 21:15 to 22:15ч.

 

Танци:

 

Zumba with Ramón
от 20:00ч.

 

Афтър парти след 22:00ч. в бар Макондо

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама