НОВИНИ


Берлин и Париж настояват за бързи преговори с Лондон по миграционните политики

0 2232 24.09.2024
Берлин и Париж настояват за бързи преговори с Лондон по миграционните политики

Берлин и Париж призовават Европейската комисия да се договори с британското правителство относно политики за убежище и миграция, които да бъдат "благоприятни" за Европейския съюз.


Според "Таймс", съобщението е резултат от "пренастройването" на отношенията между Обединеното кралство и ЕС, и се разглежда като възможност за получаване на отстъпки за "законна мобилност" за мигранти във Великобритания в замяна на сътрудничество за спиране на незаконното прекосяване на Ламанша.

 

В съвместно писмо на германския вътрешен министър Нанси Фейзер и бившия френски министър Жералд Дарманен, те подчертават, че Брекзит е довел до негативни последствия за миграционните политики и е допринесъл за увеличаването на нелегалните миграционни потоци. Липсата на регулации между Великобритания и Шенгенското пространство създава опасности за хората, които опитват да преминат през Ламанша.

 

Фейзер и Дарманен изразяват надежда, че новото британско правителство, което демонстрира желание за конструктивно сътрудничество с ЕС, ще благоприятства напредъка по тези въпроси. Вестникът информира, че британският министър на вътрешните работи Ивет Купър ще се срещне с Фейзер, новия френски министър Брюно Ретайо и италианския вътрешен министър Матео Пиантедоси на срещата на Г-7 в Италия следващата седмица.

Източници, близки до Купър, заявяват, че Обединеното кралство е готово да пренастрои отношенията си с ЕС, но "червените линии" на правителството остават непроменени.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама