НОВИНИ


Сестрата на Ким Чен-ун гневна заради американска ядрена подводница в Южна Корея. САЩ много се "притеснили"...

2 2292 24.09.2024
Сестрата на Ким Чен-ун гневна заради американска ядрена подводница в Южна Корея. САЩ много се

Ким Йо-чен, влиятелната сестра на севернокорейския лидер Ким Чен-ун, разкритикува присъствието на американска ядрена подводница в южнокорейското пристанище Пусан, съобщава "Ройтерс".


Според Ким, това е доказателство за амбицията на САЩ да "изведат ядрените си стратегически активи, да покажат силата си и да увеличат заплахите". Подводницата USS Vermont пристигна във военноморска база в Пусан в понеделник, за да попълни запасите си и да позволи на екипажа да си почине, съобщи агенция Yonhap, цитираща южнокорейския флот.

 

Публикуваните коментари на Ким идват след среща на външните министри на Южна Корея, Съединените щати и Япония, проведена в понеделник в кулоарите на Общото събрание на ООН. 

 

Те изразиха загриженост относно неотдавнашното разкритие на Северна Корея за съоръженията за обогатяване на уран и продължаващото "незаконно" военно сътрудничество с Русия, като се съгласиха да работят за реализирането на тристранна среща на върха в рамките на тази година, съобщи външното министерство на Южна Корея в изявление.

 

Американски медии се пошегуваха, че изразеното недоволство от Ким много е "развълнувало и притеснило" Сеул, Вашингтон и Токио. Защто ако има реална опасност от дрънкане на оръжие, то това е именно Северна Корея, която се заканва на целия Запад от години и провежда скъпи експерименти и военни учения, когато над една трета от населението на страната бедства и гладува.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама